artikler omkring min Private dagpleje

Denne tekst blev brugt som artikel  i Øst Himmerlands Folkeblad d. 21/8-2012

Børnenes hus Ådalen Terndrup, en ny privat dagpleje i Terndrup.

Navnet er nyt, men dagplejeren er den samme. Hun har åbnet døren, for rigtig mange børn og deres forældre, i tidens løb. For 11 år siden blev Lene af daværende Skørping kommune, ansat som kommunal dagplejer, da var hun den yngste ansatte Dagplejer i kommunen. Den kun 28 årige dagplejer, fandt hurtigt ud af, at hun havde fundet sin rette plads. Hverdagen med børnene gav mange udfordringer og opgaver. Små børn er ikke ens, og skal derfor ses, som enkelte individer, som har forskellige behov. Hverdagen skal være tryg, struktureret og med faste rammer, men samtidig skal der være plads til nye oplevelser for at kunne udvikles. Men ikke mindst skal der være tid til at dække børnenes forskellige behov.

Den 1-10-2012 går Lene fra at være kommunal dagplejer, til at være privat dagplejer. Lene blev fyret af kommunen pga. faldende børnetal, men hun er ikke klar til at droppe arbejdet med helt små børn. Derfor starter hun som privat dagplejer.

Lene har allerede inden hun er startet, fået tilsagn om et barn, så der er 3-4 pladser tilbage.

Lene vil fortsætte sit gode arbejde, med at forme og forberede små børn til deres livs næste kapitel, nemlig det at skulle i børnehave. Hun håber at der er forældre derude som sætter pris på det, som nok er Lenes mærkesag, nemlig at hverdagen for de små, foregår trygt og roligt i et tempo, som alle bryder sig om. Store udflugter er ikke nødvendigvis bedre end en tur i skoven, hvor der er tid til at udforske naturen, eller en tur på sportspladsen, hvor boldene kan trille og hvor man får brugt noget energi.

Hverdagen i Lenes Private Dagpleje bliver ikke med store ændringer i forhold til hendes tid i den kommunale dagpleje, da hun har befundet sig godt, med de rutiner der i tidens løb er kommet til. Hun vil fortsat bruge tid på fordybelse i forskellige lege, synge, danse og lave kreative ting med børnene. Hun vil gå på legepladser, i skoven, på knold & tot, og andre steder i nærområdet med eller uden madpakker.

Kommunen giver tilskud til forældre, der ønsker at benytte privat dagpleje. Prisen for en dagplejeplads i Lenes private dagpleje, gør forældrebetalingen billigere i forhold til den kommunale dagpleje.

Lene håber at hun fortsat, kan mødes med kollegaer fra den kommunale dagpleje, for at børnene lærer at lege i større forsamlinger, og for at vedligeholde gode venskaber. Men hun vil også have kontakt med andre private dagplejere i Terndrup og omegn. 

 

Denne tekst blev brugt til artikel i Øst Himmerlands Folkeblad 8/1-2013

Opstart af privat dagpleje. Børnenes hus Ådalen Terndrup V/Lene

Så gik de første 3 måneder, som privat dagplejer, og det er gået over al forventning. Den 1 oktober 2012 slog Lene dørene op for børn og forældre. Og fra kun at have et barn inden start, til 1 okt. at have 3, og til 1 nov. at have 4 børn, kan man vist kun sige at det har været en god opstart. Dog har en bopælsflytning gjort at der nu er ledige pladser i det nye år, så er man interesseret er man velkommen til at ringe eller kigge forbi.

Som et nyt tiltag inviterede Lene og hendes familie, de nye børn og deres familie på aftensmad, et hold af gangen, umiddelbart inden de skulle starte i dagpleje. Det var tænkt som en blid opstart, hvor børnene kunne se at de voksne hyggede sig sammen, og dermed blev bevidste om at her er godt at være. Om dette tiltag alene har gjort det, eller om kemien, børn, forældre og dagplejer imellem, bare var der, er uvist, men sikkert er det, det har været en god opstart for alle børn.

Forældresamarbejdet som Lene vægter højt, fungerer rigtig godt. Lene snakker rigtig godt med alle forældre, og mangler hun noget til børnene, er det straks med dagen efter.

I de 3 måneder der er gået har Lene og børnene brugt tid på at lære hinanden at kende, og finde en rytme der passede til de børn der nu skulle være sammen. Det har været en nem opstart, og derfor har der også været rig mulighed, for at opleve forskellige ting. Eks. har Lene og børnene været på tur, til dyreparken i Hadsund, med bus og madpakken i tasken, det var en rigtig hyggelig dag. Derudover har de været på børnehavens og solsortevejens legepladser, hvor der er plads til leg og motorisk udfoldelse.De har været i skoven hvor de samlede blade og andet godt, til senere kreativ anvendelse. De har leget hjemme i haven med og uden sne, og legetøjet på legeværelset er blevet undersøgt og brugt flittigt.

I julemåneden har de været kreative, de har pyntet juletræer af karton, lavet juledekorationer, malet malerier, malet lysestager og lavet deres egne håndtryk til gaver til forældrene, ja de har endda bagt julesmåkager. Det har været rigtigt hyggeligt for både børn og dagplejer.Da det blev den 20 december var forældrene inviteret til kaffe, æbleskiver og børnenes hjemmebagte småkager. Det var rigtig hyggeligt og forældrene snakkede godt på kryds og tværs over bordet. Fredag d. 21 december blev det så tid til at ønske hinanden glædelig jul, godt nytår og på gensyn i det nye år. Lene ser frem til arbejdet med børnene i det nye år, og er klar til at tage imod nye børn og deres forældre i fremtiden.